Moving Meditation retreat, 10-12 maj 2019

(“Forårs-mysteriet”)
Gomde, Helgenæs, weekenden 10-12 maj, 2019
Med Niels Viggo Hansen (filosof, fysiker, Ph.D., meditationslærer)

 

 

Her er et weekend-retreat hvor du kan blive fortrolig med bevægende meditation.

Meditation er at kultivere din dybe vågenhed, og dens strømme i tilværelsen. Man kan træne både i stilhed og i flow og i alt derimellem. I bevægende meditation arbejder vi systematisk i hele spektret.

Arbejdsformen rummer også filosofisk og hjertelig fordybelse.

Det hele ligger godt for helt nye og super-erfarne. Hvis du har en meditations-praksis vil det svinge med den. Ellers kan du starte her.

 

 

Hvorfor meditere i bevægelse?

Vi lever i et bevægende kosmos som kropslige væsener.  Det har vi altid gjort. Men i vores tid er det blevet ekstra vigtigt at nære den levende og krop fordi den ofte glider i baggrunden for alle vores projekter.

I bevægende meditation træner vi samtidig kernen i kreativitet – evnen til at bevæge sig så lyttende og respektfuldt, at noget ægte fornyende kan komme frem. Vi bevæger os også ind i filosofisk åbenhed – en indgang til tilværelsen hvor fornuften bliver mere lyttende i stedet for at prøve at være et kontrol-instrument.

(læs mere om arbejdsformen her.) 

 

Hvad sker der i sådan en weekend?

  • Hver dag en times stille morgenmeditation i Gomde’s smukke buddhistiske tempel.
  • Hver dag 3 sessioner a et par timer med meditative udforskninger i hele spektret fra stille til refleksioner, bevægelse og sved på panden. Der bliver også indslag af filosofisk refleksion i erfaringen – altid undersøgende, aldrig belærende.
  • Kaffepauser og en stund til gåtur eller middagslur.
  • Smukke farverige måltider (vegetariske, middelhavs-stil).
  • Det meste af dag 2 er vi i stilhed og går igennem et intensivt meditations-forløb (“Kosmogonia” eller på dansk “verdens fødsel”) med skiftevis stille og bevægende meditationer. Den aften fejrer vi mysteriet med en smuk fest.

I det hele taget veksler vi mellem en venligt disciplineret praksis som hver gang går lidt dybere end du har gjort før, og en venlig given-slip i uformelt samvær.

 

 

Hvad får du med hjem?

Udbyttet er først og fremmest lidt mere fortrolighed med mysteriet: dybere stilhed og vågenhed, flere ting i tilværelsen der kan danses hjerteligt med. Du får også metoder med hjem, så du kan træne videre med bevægende meditation. Hvis du selv arbejder med andre i fx terapi, mindfulness eller undervisning i almindelighed, er der også materialer som gør det let at dele grundlæggende bevægelsesmeditation med andre.

 

Sted: Kursuslokale og indkvartering er på det buddhistiske retreat-center Gomde. Lige udenfor døren er der bakker, æbleplantager, markstier, skove og strande. Adresse:  Smedehalden 3, Helgenæs, 8420 Knebel. En uges tid i forvejen rudsender rundsender vi transport-oplysninger og opretter et forum for fælleskørsel.

 

Kursusleder Niels Viggo Hansen Filosof og fysiker, ph.d., forsker i bl.a. gruppedynamik og meditation ved Århus Universitet (Dansk Center for Mindfulness og Interacting Minds Center), meditationslærer gennem 40 år, mangeårig elev af Michael Barnett, Chökyi Nyima Rinpoche og Erik Pema Kunsang.

Start og slut: Vi starter fredag 10. maj med tjek-ind, kaffe osv fra kl 14 og velkomst-møde kl 16. Vi slutter med frokost søndag 12. maj kl 13.

Det vil være muligt at tilkøbe en overnatning på Strandgården før og/ eller efter mysterieskolen, så man kan pakke arrangementet ind i lidt mere ferie på skønne Helgenæs.

Priser: inkl. kursusgebyr og al forplejning – farverige vegetariske måltider, kaffe, te, frugt, etc.

 Til og med 1. april  Fra 2. april
Delt dobbeltværelse  2400 kr  2900 kr
Enkeltværelse  3000 kr  3500 kr
Sovesal  1950 kr  2200 kr
Telt / overnatter hjemme  1800 kr  1900 kr

Tilmelding: Send os en besked om at du gerne vil deltage, på info@moving-meditation.dk. Husk at nævne dit valg af overnatning. Du må også meget gerne tilføje en sætning eller to om din hidtidige erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

Begivenhedens facebook-side:
https://www.facebook.com/events/2152284228127024

Kontakt:
info@moving-meditation.dk / tel +45 2895 0103 / www.moving-meditation.dk.