Moving Meditation retreat, 10-12 maj 2022

Forårs-retreatet 2022 er AFLYST . Moving Meditation teamet har lagt megen energi i sommerhøjskolen (uge 29 og 30, 2022) hvor Moving Meditation er indflettet sammen med andre kontemplative indfaldsvinkler, og det ser ud til at de fleste har valgt at deltage i dette i stedet. Vi håber at du også har lyst og tid til en en uge eller to med “Buddha og Grundtvig i sommerlandet“.

(“Forårs-mysteriet”)
Gomde, Helgenæs, weekenden 10-12 maj, 2019

Her er et weekend-retreat hvor du kan blive fortrolig med bevægende meditation.

Meditation er at kultivere din dybe vågenhed, og dens strømme i tilværelsen. Man kan træne i dyb stilhed, man kan træne i dunkende rytmer, og man kan træne i alt derimellem. I bevægende meditation arbejder vi i hele spektret – også  filosofisk nysgerrighed og hjertelig fordybelse.

Det hele ligger godt for helt nye og super-erfarne. Hvis du har en meditations-praksis vil det svinge med den. Ellers kan du starte her.

Hvorfor meditere i bevægelse?

Vi lever i et bevægende kosmos som kropslige væsener.  Det har vi altid gjort. Men i vores tid er det blevet ekstra vigtigt at nære den levende og krop fordi den ofte glider i baggrunden for alle vores projekter.

I bevægende meditation træner vi samtidig kernen i kreativitet – evnen til at bevæge sig så lyttende og respektfuldt, at noget ægte fornyende kan komme frem. Vi bevæger os også ind i filosofisk åbenhed – en indgang til tilværelsen hvor fornuften bliver mere lyttende i stedet for at prøve at være et kontrol-instrument.

(læs mere om arbejdsformen her.) 

Hvad sker der i sådan en weekend?

  • Hver dag en times stille morgenmeditation i Gomde’s smukke buddhistiske tempel.
  • Hver dag 3 sessioner a et par timer med meditativ fordybelse i hele spektret fra stille til dynamisk.
  • Korte filosofiske udforskninger i levende erfaring – aldrig færdige svar, men nysgerrig proces.
  • Kaffepauser og en stund til gåtur eller middagslur.
  • Smukke farverige måltider (vegetariske, middelhavs-stil).
  • Det meste af dag 2 er vi i stilhed og går igennem et intensivt meditations-forløb (“Kosmogonia” eller på dansk “verdens fødsel”) med skiftevis stille og bevægende meditationer. Forløbet slutter med en fest om aftenen.

I det hele taget veksler weekenden mellem alvorlig træning og humoristisk udforskning  — kombinationen giver stor dybde til begge dele.

Hvad får du med hjem?

Udbyttet er først og fremmest lidt mere fortrolighed med mysteriet: dybere stilhed og vågenhed, flere ting i tilværelsen der kan danses med. Du får også metoder med hjem, så du kan træne videre med bevægende meditation. Hvis du selv arbejder med andre i fx terapi, mindfulness eller undervisning i almindelighed, er der desuden materialer og greb som gør det let at dele grundlæggende bevægelsesmeditation med andre.

 

Sted: Kursuslokale og indkvartering er på det buddhistiske retreat-center Gomde. Lige udenfor døren er der bakker, æbleplantager, markstier, skove og strande. Adresse:  Smedehalden 3, Helgenæs, 8420 Knebel. En uges tid i forvejen rudsender rundsender vi transport-oplysninger og opretter et forum for fælleskørsel.

Kursusleder Niels Viggo Hansen Filosof og fysiker, ph.d., forsker i bl.a. gruppedynamik og meditation ved Århus Universitet (Dansk Center for Mindfulness og Interacting Minds Center), meditationslærer gennem 40 år, mangeårig elev af Michael Barnett, Chökyi Nyima Rinpoche og Erik Pema Kunsang.

Start og slut: Vi starter fredag 10. maj med tjek-ind, kaffe osv fra kl 14 og velkomst-møde kl 16. Vi slutter med frokost søndag 12. maj kl 13.

Priser: inkl. kursusgebyr og al forplejning – farverige vegetariske måltider, kaffe, te, frugt, etc.

Delt dobbeltværelse  2300 kr
Enkeltværelse  2600 kr
Sovesal (eller eget telt hvis man foretrækker)  1900 kr

Tilmelding: Send os en besked om at du gerne vil deltage, på info@moving-meditation.dk. Husk at nævne dit valg af overnatning. Du må også meget gerne tilføje en sætning eller to om din hidtidige erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

Begivenhedens facebook-side:
https://www.facebook.com/events/2152284228127024

Kontakt:
info@moving-meditation.dk / tel +45 2895 0103 / www.moving-meditation.dk.