Kosmogonia

Kosmogonia

“Kosmogonia” er et nyt intensivt forløb af stille og bevægende meditationer, som bedst kan gennemføres i midten af retreats på to dage eller længere.

Måske kender du til Vipassana- kurser, mindfulness-stilhedsdage eller andre meditations-retreats, hvor man systematisk veksler mellem siddende og gående meditation? Sådan en cyklus befordrer en vågenhed og klarhed som måske ville tage meget længere at nå med en eller nogle få meditationer om dagen derhjemme. Her får dette format en ny fortolkning, måske vildere og i hvert fald mere organisk fortolkning – en rejse, på en gang dybere i meditation og længere ud i liv og lemmer.

Den nye række af meditationer forbinder sig med den ekstraordinære indsigt i naturens egen tid, som gør at vores unge kultur de sidste 2-300 år har haft et helt særligt forhold til naturen, som vi dårligt har forstået endnu – den indsigt at vi hører hjemme i naturen som et led i dens selvudfoldelse gennem små og store udviklingsprocesser. Ideen “evolution” er i virkeligheden en spirituel tanke som blev formet af meditative tænkere en generation eller to før den blev videnskabelig mainstream. Den kan stadig åbne enestående muligheder for at kaste et nyt vildt og bevægende lys ind i dyb meditativ praksis, ligesom meditative praksisser egner sig godt til at genfinde liv og varme i et moderne natur-billede som er blevet lidt gråt og blodfattigt af vores fokus på at præstere, producere og forbruge.

Et døgn med denne proces kan på mange måder sammenlignes med de gamle mysterieskolers ”initieringer”. Du bliver ikke overbevist eller indmeldt i noget, men åbner døre for mere liv. Du udvider bevidstheden uden skyggen af stoffer.

Hvad du får med hjem er en erfaring af højere til loftet, dybere rødder og mere sammenhæng med kosmos. Du får også metoder med hjem, så du kan træne videre i mysteriet.