Hvem er vi?

Moving Meditation er en rullende snebold som er kommet sammen fra mange kilder. Det første aktive skridt var “Tre Dansemeditationer” CD’en, som Niels Viggo først troede var et mindre spin-off eller redskab til andet arbejde. Det tog mere unik og levende form i en række seminarer, retreats og åbne aftner. Fra begyndelsen har Moving Meditation været på vej til at blive et frodigt netværk hvor mange andre bidrager, træner og udvikler dyb bevægende meditation.

Niels Viggo Hansen, Ph.D. Filosof og fysiker, forsker ved Interacting Minds Center, Århus Universitet, bl.a. i samarbejde med Dansk Center for Mindfulness. Niels Viggo har i ca 40 år været udøver og underviser i meditation i flere sammenhænge, og er elev af Chökyi Nyima Rinpoche, Michael Barnett mfl. Niels Viggo står bag Delta-programmet, et mindfulness-baseret gruppe-program for sunde, bæredygtige vane-ændringer, og Spiritualitet Øst og Vest – et initiativ til udforskning af hvordan spirituelle praksisser og åndsformer fra øst og vest eksisterer sammen i nutidens kultur. Læs mere på Niels Viggos personlige webside og på hans blog.

 

Team, I foråret 2015 holdt vi den første i en serie af inderkreds-workshops. Vi udvikler et aktivt “kontemplativt team” der sammen kan lave flere workshops, afprøve nye professionelle anvendelser, udføre mere forskning, skabe mere understøttende musik og billeder, og hvad der er ellers kan nære og spire omkring bevægende meditation.

 

 

Musikalsk har Moving Meditation fra et tidligt tidspunkt fået bidrag fra bandet Surrender Cowboys (til CD’en med Tre Dansemeditationer).

Næsten alle som har væet på MM’s retreats vil kunne huske bandets sanger Henrik, “den syngende kok”. Desuden har Max Bering og Merete Gro Jacobsen sammen med Niels Viggo komponeret og indspillet musik til nogle af de nye guidede meditationer som ikke er udgivet endnu – men som mange kender fra seminarerne.

 

Heidi Mack

Udenfor Danmark er Moving Meditation også begyndt at forgrene sig gennem en række kontankter indenfor forskning og formidling.

Heidi Mack har oversat / redigeret / indtalt 2014-CD’en med tre dansemeditationer. Hør den! Heidis stemme hæver den til et niveau for sig. Flere amerikanske, tyske og franske venner fra Mind and Life Institutes sommermøder har deltaget i vores seminarer. Anne Harper Campbell har undervist et seminar sammen med Niels Viggo i Århus, og kurser med Naomi Arbit og Sarah Laborde er i støbeskeen.