Nytår med fordybelse og bevægelse

ARRANGEMENTET PÅ HELGENÆS ER AFLYST I ÅR på grund af covid-19 situationen. I stedet tilbyder vi et online retreat i samme periode – læs nærmere her.

30. december 2020 – 1. januar 2021.  Strandgården, Gomde, Helgenæs

 

Nytår med fordybelse og bevægelse:
To døgn med dyb meditation –– stille og dynamisk.

Der bliver også filosofisk refleksion, og en smuk fest.

Dans kærligt farvel til gamle cirkler
—  og skab rum i dit sind og dit liv, til nye bevægelser.

Invitation: Vil du være med til at holde en anden slags nytår, med både intensiv fordybelse og farverig fejring? Det foregår på Strandgården, som er del af det buddhistiske retreat-center Gomde på Helgenæs, og det bliver en kombination af meditations-retreat, danse-workshop, og nysgerrig filosofisk udforskning. Rammerne vil desuden give rig mulighed for at nyde både storslået natur, god lyd, god stilhed, god mad — og samvær med nye og måske gamle venner.

Nytårsaften holder vi en smuk fest – en god middag, lidt god vin, legende udforskning af at sætte ord på dybeste ønsker for os selv og andre, og et par lange danse-sessions som bygges grundigt op med klangbund i hele vores vågne væsen.

Programmet for de to døgn består af:

Stille meditationer i Gomdes smukke tempelhal – med lidt introduktion og indledende guidning så det fungerer fint uanset om man har stor eller lille erfaring med meditation.

Dynamiske meditationer med bevægelses-inspirerende musik. Her vil også være lidt guidning og udforskninger, og meget plads til leg og kreativitet.

Vi arbejder med god lyd, både optaget og levende musik, i et stort register fra dvælende til dynamisk og hovedfokus på det rytmiske og intensive.

Filosofiske refleksioner åbnet med små skarpe oplæg fra gruppelederne. Temaerne vil blandt andet være østlig og vestlig spiritualitet, tidens cirkler og linjer, meditationsprocesser, kreativitet og Det gode liv. Filosofien er her ikke for at belære om færdige svar – det gør rigtig filosofi aldrig – men for at åbne større rum vi kan udforske.

Måltider  – igen i år tilberedt af vores fantastiske middelhavs-vegetar-kokke.

Meget stilhed og fordybelse i begyndelsen, meget farverig mysteriefest omkring nytårsdaften.

Pauser med tid til gåture i Helgenæs’ overdådige natur, individuelle meditationer, jam-sessions, eller hvad der ellers dukker op.

Seminarets rammer: Kursusprisen er inklusive overnatning og fuld forplejning – farverig vegetarisk mad, og kaffe, te, frugt undervejs. Kursuslokale og indkvartering er på Strandgården, som er en del af det buddhistiske retreat-center Gomde.

Lige udenfor døren er der bakker, æbleplantager, markstier, skove og strande.

Kursusleder

  • Niels Viggo Hansen Filosof og fysiker, ph.d., forsker ved Århus Universitet i bl.a. gruppedynamik og meditation, meditationslærer gennem 35 år, mangeårig elev af Michael Barnett, Chökyi Nyima Rinpoche, Erik Pema Kunsang, mfl.
  • Desuden bidrager Merete Gry Jacobsen og andre medlemmer af Moving Meditation gruppen

Start og slut: Vi starter onsdag 30. december med tjek-ind, kaffe osv fra kl 14 og velkomst-møde kl 16. Vi slutter med frokost fredag 1. januar kl 13


Deltagerpris:

  Til og med 16. november  Fra 17. november
Delt dobbeltværelse 2500 kr  3100 kr
Enkteltværelse 3100 kr  3600 kr
Sovesal 2300 kr  udgår
Overnatter ikke på stedet 1800 kr  2000 kr

“Early bird” rabat ved tilmelding og betaling senest 20. november.

Prisen omfatter kursusgebyr og fuld forplejning, kaffe, te, frugt, mm. Dette omfatter også en vegetarisk nytårsmiddag med drikkevarer.

Afbud: 100% refusion indtil 20 dage før kursusstart, 50% refusion indtil 4 dage før kursusstart.

Kursusfolder: du kan hente en kursusfolder til udskrift på din printer – hvis du fx vil hænge den på køleskabet eller give den til en ven du vil invitere med.

Tilmelding: Send en email til info@moving-meditation.dk  om at du gerne vil deltage. Husk at anføre dit valg mht. overnatning. Skriv også gerne en sætning eller to om din hidtidige erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

Kontakt/mere info: info@moving-meditation.dk ,  tel. +45 2895 0103

At fejre nytårsmysteriet i en corona-tid

Vi fortsætter den smukke tradition, men i år bliver der en række ændringer i lyset af covid-19 krisen. Vi skal jo ikke bare passe på os selv og hinanden, men også på de potentielle kæder af smitte der kunne gå igennem os til mange andre. Det kan vi tage som en fin meditativ praksis. Det betyder desværre bare at der  vil være plads til færre deltagere – ca. 30 i alt. Vi holder mere afstand under måltider. Vi holder mere afstand under sessioner. Vi holder mere grundigt rent, spritter af, osv. Du får tilsendt nærmere detaljer sammen med kursets øvrige praktikaliteter ca 10 dage i forvejen.

Indholdsmæssigt kommer vi også til at indarbejde hensynet. Vi viI år lægge vægt på udforskningen af bevægende meditation i den langsomme del af spektret – hvilket vi vil tage som en spændende mulighed for at blive fortrolig med nye dimensioner af fordybelse. Vi gør nytårsmysteriet og nytårsaften lysende festlig og farverig, men denne gang mere med det ophøjede rolige hensynsfulde fortegn.

FORSAMLINGSFORBUD: I skrivende stund (1. november) forbyder myndighederne arrangementer af denne karakter med mere end 10 deltagere frem til 22. november. Derefter vil grænsen i udgangspunktet igen vil være 50, og arrangementet kan gennemføres. Det er dog meget muligt at 10-personers grænsen forlænges hen over nytår. I så fald må vi aflyse det fysiske arrangement, og du får selvfølgelig din kursusbetaling retur hvis du har tilmeldt dig. Vi vil i givet fald tilbyde et alternativ, et online-retreat hen over nytåret, selvfølgelig meget billigere, som du kan tilmelde dig hvis du har lyst.