Nytår med fordybelse og bevægelse

30. december 2021 – 1. januar 2022  Strandgården, Gomde, Helgenæs

 

Nytår med fordybelse og bevægelse:
To døgn med dyb meditation –– stille og dynamisk.

Der bliver også filosofisk refleksion, og en smuk fest.

Dans kærligt farvel til gamle cirkler
—  og skab rum i dit sind og dit liv, til nye bevægelser.

Invitation: Vil du være med til at holde en anden slags nytår, med både intensiv fordybelse og farverig fejring? Det foregår på Strandgården, som er del af det buddhistiske retreat-center Gomde på Helgenæs, og det bliver en kombination af meditations-retreat, danse-workshop, og nysgerrig filosofisk udforskning. Rammerne vil desuden give rig mulighed for at nyde både storslået natur, god lyd, god stilhed, god mad — og samvær med nye og måske gamle venner.

Nytårsaften holder vi en smuk fest – festmiddag med lidt vin eller saft, legende udforskning af at sætte ord på dybeste ønsker for os selv og andre, og et par lange danse-sessions som bygges grundigt op med klangbund i hele vores vågne væsen.

Programmet for de to døgn består af:

Stille meditationer i Gomdes smukke tempelhal – med lidt introduktion og indledende guidning så det fungerer fint uanset om man har stor eller lille erfaring med meditation.

Dynamiske meditationer med bevægelses-inspirerende musik. Her vil også være lidt guidning og udforskninger, og meget plads til leg og kreativitet.

Vi arbejder med god lyd, både optaget og levende musik, i et stort register fra dvælende til dynamisk og hovedfokus på det rytmiske og intensive.

Filosofiske refleksioner åbnet med små skarpe oplæg fra gruppelederne. Temaerne vil blandt andet være østlig og vestlig spiritualitet, tidens cirkler og linjer, meditationsprocesser, kreativitet og Det gode liv. Filosofien er her ikke for at belære om færdige svar – det gør rigtig filosofi aldrig – men for at åbne større rum vi kan udforske.

Måltider  – igen i år tilberedt af vores fantastiske middelhavs-vegetar-kokke.

Meget stilhed og fordybelse i begyndelsen, meget farverig mysteriefest omkring nytårsdaften.

Pauser med tid til gåture i Helgenæs’ overdådige natur, individuelle meditationer, jam-sessions, eller hvad der ellers dukker op.

Seminarets rammer: Kursusprisen er inklusive overnatning og fuld forplejning – farverig vegetarisk mad, og kaffe, te, frugt undervejs. Kursuslokale og indkvartering er på Strandgården, som er en del af det buddhistiske retreat-center Gomde.

Lige udenfor døren er der bakker, markstier, skove og strande.

Kursusleder

  • Niels Viggo Hansen Filosof og fysiker, ph.d., forsker ved Århus Universitet i bl.a. gruppedynamik og meditation, meditationslærer gennem 35 år, mangeårig elev af Michael Barnett, Chökyi Nyima Rinpoche, Erik Pema Kunsang, mfl.
  • Desuden bidrager Merete Gry Jacobsen og andre medlemmer af Moving Meditation gruppen

Start og slut: Vi starter torsdag 30. december med tjek-ind, kaffe osv fra kl 14 og velkomst-møde kl 16. Vi slutter med frokost lørdag 1. januar kl 13

 

Deltagerpris:

  Til og med 16. november  Fra 17. november
Delt dobbeltværelse 2700 kr  3050 kr
Enkteltværelse 3100 kr  3500 kr
Sovesal 2300 kr  2600 kr
Overnatter ikke på stedet 2000 kr  2200 kr

“Early bird” rabat ved tilmelding og betaling senest 16. november.

Prisen omfatter kursusgebyr og fuld forplejning, kaffe, te, frugt, mm. Dette omfatter også en vegetarisk nytårsmiddag med drikkevarer.

Afbud: Hvis du melder afbud, uanset grund, refunderer vi 100% indtil 20 dage før kursusstart, 50% mellem 19 og 3 døgn før kursusstart, derefter ingen refusion. 

Aflysning: Nytårsmysteriet har været fuldt booket mange år i træk og aflyses fra vores side kun i det usandsynlige tilfælde at vi igen bliver tvunget af epidemi-relaterede forsamlingsforbud. I så fald refunderer vi selvfølgelig 100%.

Kursusfolder: du kan hente en kursusfolder til udskrift på din printer – hvis du fx vil hænge den på køleskabet eller give den til en ven du vil invitere med.

Tilmelding: Send en email til info@moving-meditation.dk  om at du gerne vil deltage. Husk at anføre dit valg mht. overnatning. Skriv også gerne en sætning eller to om din hidtidige erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med bekræftelse og nærmere information. Reservation efter først-til-mølle princippet.

Kontakt/mere info: info@moving-meditation.dk ,  tel. +45 2895 0103