backup-Midsommer-mysteriet 2024

Moving Meditation midsommer retreat

Strandgården / Gomde, Helgenæs, 14-16 juni 2024

Midsommer med fordybelse og bevægelse.

Kosmos spirer i spiraler. Indad og udad.

Vi går dybt i stilhed, flow og fest,

ind i mysteriet under det hele. 

 

De gamle grækere drog en gang imellem hen til særlige steder, hvor de kunne besøge “mysterierne” og nære rødderne i tilværelsens dybder.

Du kan drage til Helgenæs og besøge et stort mysterium som handler om din vågenhed, og dens levende strømme i tilværelsen, i kroppen og i samværet med andre. “Mysterie-dagene” er en tid hvor mysteriet sætter dagsordenen, mens du holder fortjent ferie fra den moderne tilværelses gøren og væren og præsteren. “Midsommer-mysteriet” er også dyb meditation, et åbent, undersøgende fællesskab – og en smuk fest.

Indfaldsvinklen er Moving Meditation – meditation som inddrager krop og bevægelse. Vi arbejder i hele registret fra dyb stilhed og klarhed, til dunkende rytmer og sved på panden (læs om arbejdsformen her.) 

Både stille og dynamisk meditation introduceres i dybden, på en måde som ligger godt for nybegyndere og super-erfarne.

Læs mere nedenfor om program, praktikaliteter og tilmelding.

 

Program: 

Det detaljerede program opslås og uddeles ved ankomsten, men her er nogle hovedtræk. Hver dag en times stille morgenmeditation i Gomde’s smukke buddhistiske tempel. Hver dag desuden 3 sessioner a et par timer med meditative udforskninger i hele spektret fra stille til refleksioner, bevægelse og sved på panden. Kaffepauser og en stund til gåtur eller middagslur. Smukke farverige måltider (vegetariske, middelhavs-stil).

I det hele taget veksler vi mellem en venligt disciplineret praksis som hver gang går lidt dybere end du har gjort før, og en venlig given-slip i uformelt samvær.

Det meste af dag 2 er vi i stilhed og går igennem et intensivt forløb med skiftevis stille og bevægende meditationer. Om aftenen kommer vi ud af stilheden og fejrer mysteriet i antikke mysterieskolers ånd.

 

Kosmogonia-døgnet

“Kosmogonia” betyder verdens fødsel. Vi bruger det som navn for et nyt intensivt forløb af stille og bevægende meditationer. 

Måske kender du til intensive retreat-dage i stilhed, med vekslen mellem siddende og gående meditation? Her får dette format en ny organisk udformning – en rejse, på en gang dybere i meditation og længere ud i liv og lemmer.

Kosmogonia-forløbet har sine rødder nede i de vilde indsigter i naturens egen tid, som naturvidenskaberne gradvis har åbnet gennem et par hundrede år. Det er endnu kun ved at dæmre for os, men vi hører hjemme i naturen som et led i dens organiske selvudfoldelse. Evolutionslæren startede som en dybt spirituel tanke hos meditative tænkere en generation eller to før den før Darwin mfl. fik den slået fast som videnskabelig mainstream. Dens ånd er meget kropslig. Som Goethe og andre har vist, er vores individuelle liv er blevet til i en fosterudvikling som trin for trin er dybt præget af naturens udviklingsforløb. Det former selvfølgelig stadig krop, sanser og samvær på måder vi kun delvis forstår.

Her skal vi ikke sidde på skolebænken og lære om naturhistorie, vi skal være den. Et døgn i direkte kropsligt selskab med verdens fødsel kan på mange måder sammenlignes med de gamle mysterieskolers ”initieringer”. Du bliver ikke overbevist eller indmeldt i noget, men åbner døre for mere liv. Du udvider bevidstheden uden skyggen af stoffer. 

Du lærer også en dybtgående tilgang til meditation, med teknikker du kan gå videre med efter retreatet, hvis du får lyst.

 

Praktikaliteter og tilmelding

Sted: Kursuslokale og indkvartering er på Strandgården, som er en del af det buddhistiske retreat-center Gomde. Lige udenfor døren er der bakker, æbleplantager, markstier, skove og strande. Adresse: Esby Strandvej 8, Helgenæs, 8420 Knebel. En uges tid i forvejen rundsender vi transport-oplysninger og opretter et forum for fælleskørsel.

Kursusleder Niels Viggo Hansen. Filosof og fysiker, ph.d., forsker ved Århus Universitet i bl.a. gruppedynamik og meditation, meditationslærer gennem 40 år, mangeårig elev af Michael Barnett, Chökyi Nyima Rinpoche mfl.

Desuden bidrager Anne Mai Liin, Jacob Aremark og andre medlemmer af Moving Meditation gruppen

Start og slut: Vi starter fredag 14. juni med tjek-ind, kaffe osv fra kl 14 og velkomst-møde kl 16. Vi slutter med frokost søndag 16. juni kl 13.

Det vil være muligt at tilkøbe en overnatning på Strandgården før og/ eller efter mysterieskolen, så man kan pakke arrangementet ind i lidt mere ferie på skønne Helgenæs.

Priser: inkl. kursusgebyr og al forplejning – farverige veganske måltider, kaffe, te, frugt, etc.

 Til og med 5. maj Fra 6. maj
Delt dobbeltværelse 3000 kr 3400 kr
Enkeltværelse 3400 kr 3900 kr
Sovesal 2600 kr 3000 kr
Telt / overnatter hjemme 2200 kr 2600 kr

Tilmelding: Send os en besked om at du gerne vil deltage, på info@moving-meditation.dk. Husk at nævne dit valg af overnatning. Du må også meget gerne tilføje en sætning eller to om din hidtidige erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

Begivenhedens facebook-side:
https://www.facebook.com/events/301602389287776

Kontakt:
info@moving-meditation.dk / tel +45 2895 0103 / www.moving-meditation.dk.