mindfulness moving  
→ Forside
Om CD'erne
Seminarer
Hvem er vi
  website in Danish  website in English  website in Italian  website in Dutch  Website in NorwegianNy CD, nu på både norsk, engelsk og dansk::  
cd-cover tre dansemeditationer
→ Anmeldelse i DR Sundhed

 Læs mere og lyt til prøver

→ Køb CD eller download


Instruktioner og special-designet musik. Her kan du på én gang fordybe dig i mindfulness- meditation, få god fysisk motion, og lege med krop og rytme i 20 minutter.

Brug øvelserne som supplement og støtte til andre slags meditation, som motion på en regnvejrsdag, eller som en god oplevelse i sig selv.


CD'en indeholder tre bevægelses- meditationer med skridt-for-skridt instruktioner og dynamisk musik. Materialet er udviklet og afprøvet i Delta livsstilsprogrammet, et forskningsprojekt ved Københavns Universitet.
inlaycard

booklet bagside - ses når man åbner æsken

Dynamisk meditation på CD

Store glade bevægelser med hele kroppen - sved på panden og svingende beats  – udefra ligner det måske ikke helt det klassiske buddha-billede af rolig og ophøjet meditation. Men kernen i delta- dansemeditation er den samme grundlæggende opmærksomheds- træning eller mindfulness som Jon Kabat-Zinn rammende har defineret som opmærksom tilstedeværelse, med vilje, i det nuværende øjeblik, og ikke-dømmende.

Mindfulness er essensen i mange slags meditation, paradoksalt nok både meget let og meget svært. Let fordi man ikke skal lave noget om, men blive ved det som er. Svært, fordi vi er så vant til foretagsomhed og præstation. Mindfulness-programmer er blevet udbredte. Der forskes i dem, og det ser ud til at de kan være god selv-hjælp ved mange slags stress, smerter, depression, mm. I vores egen forskergruppe har vi udviklet delta-programmet, et mindfulness- baseret gruppe-forløb for overvægtige, til at understøte sunde livsstilsændringer - med lovende resultater.

En ny indfaldsvej

En interesant udvikling i vores tid er at meditation ofte forbindes med kroppen som indfaldsvej. Oftest passivt og observerende. Men en rækkelærere er gået videre og udviklet dynamiske krops- meditationer. Vi har hentet inspiration i nogle af de mest nyskabende, kombineret den med klare instruktioner i systematisk mindfulness-træning, designet særlig musik til at støtte dem, og givet det hele form som tre versioner af en 20-minutters dansemeditation, der passer ind i delta-livsstils programmet. Nu udgives de som CD da det har vist sig at mange andre end delta-deltagerne kan have glæde og nytte af dem.

Hvad denne CD kan - og ikke kan

Hvis du allerede har en mindfulness-praksis eller lignende, kan CD’en fungere godt som støttende inspiration og variation. Mindfulness- lærere kan bruge den som ekstra undervisningsmateriale. Alle kan bruge CD’en til at få motion og gode oplevelser. Med i købet får man smagspøver af ægte mindfulness-meditation og de virkninger den kan have på ens velbefindende.

Ingen CD, heller ikke denne, kan i sig selv give nok indføring til at grundlægge den solide, regelmæssige praksis som giver det fulde udbytte af mindfulness. Til det har man brug for mere personlig undervisning og fedback, som fx i et 8-ugers grundkursus i MBSR og mange andre træningsforløb og retreats.

Acknowledgements
Ground-breaking work of several meditation teachers have been essential sources of insight and teaching styles without which nothing like the Delta Dancing meditation would ever have happened, in particular Jon Kabat-Zinn, Osho, Gabrielle Roth and my own beloved teacher throughout half of my life Michael Barnett. My “Surrender Cowboys” band fellows contributed magic bits of sound, chords and solos here and there: Kenneth Plon, Henrik Svenningsen, Christian Uhrskov, Max Bering. The research team at Center for Research in Existence and Society helped test the first pilot models and fine-tune its integration in our mindfulness-based Delta program: Per Brændgaard, Eve Lorenzen and Søren la Cour. The participants in the Delta Lifestyle groups provided the interest, energy and fresh experiences that made us hold on to the idea. Virtues of the Delta Dancing meditations are very much due to these people while all the shortcomings of the concept’s realization are my doing.