midsommer-retreat 2024

Moving meditation retreat

Helgenæs, weekenden 14-16. juni 2024.

“Midsommer-Mysteriet”
Med Niels Viggo Hansen – filosof, fysiker, mindfulness-lærer, ph.d. – sekunderet af Anne Mai Liin, Jacob Aremark og andre i Moving Meditation teamet

Velkommen til to døgns  retreat på årets smukkeste og lyseste dage.

Vi går helt i dybden med meditation – både stille og bevægende former – ad stier som ligger godt for nybegyndere og dybt erfarne. Meditationerne bindes organisk sammen med levende filosofisk refleksion og erfarings-dialoger.

Vi skaber grobund for et naturligt varmt fællesskab og humor, og vi holder en smuk fest. Kombinationen af stilhed, bevægelse, åbenhed og fællesskab gør det muligt at nå ind til lag af erfaring og indsigt, som ellers typisk kræver længere retreats. 

Smukke rammer løfter også. Sol, strand, farverige vegetariske måltider med middelhavspræg, god lyd, god stilhed. Du kan også komme en tur i sauna. Programmet giver plads til gåture i Danmarks smukkeste natur, og til samvær med nye eller måske gamle venner.

Mysteriet”: Det hele væves sammen på en organisk og meningsfuld måde som vi med et smil på læben kalder “mysterie-skole” eller bare mysterier. Ikke fordi du skal overbevises eller indmeldes i noget, men fordi vi både udforsker, træner og fejrer det dybe i tilværelsen – ligesom de gamle grækere gjorde, når de drog hen og besøgte mysterierne i Delfi, Epidauros og andre steder. Du kan læse lidt mere om mysterier nederst på denne side.

Alle kan være med – og få noget med hjem. Meditationer og andre metoder indføres på måder som er tilgængelige og brugbare for både nybegyndere og meget erfarne. Man kan bruge dette kursus til at starte sin egen meditationspraksis derhjemme, men også til at åbne nye døre i en mangeårig praksis.

Program

Et detaljeret program udleveres ved ankomsten og opslås på kursusstedet. Her er nogle indholdsmæssige hovedtræk:

Stille meditationer, nogle af dem i den smukke tempelhal i den nærliggende buddhistiske helligdom Gomde – med lidt introduktion og indledende guidning så det fungerer fint uanset om man har stor eller lille erfaring med meditation.

Dynamiske meditationer med bevægelses-inspirerende musik. Her vil også være lidt guidning og udforskninger, og meget plads til leg og kreativitet.

Vi arbejder med god lyd, både optaget og levende musik, i et stort register fra dvælende til dynamisk og hovedfokus på det rytmiske og intensive.

Filosofiske refleksioner åbnet med korte klare oplæg. Temaerne vil blandt andet være østlig og vestlig spiritualitet, tidens cirkler og linjer, meditationsprocesser, kreativitet og Det gode liv. Filosofien er her ikke for at belære om færdige svar – det gør rigtig filosofi aldrig – men for at åbne større rum vi kan udforske.

Måltider – igen i år tilberedt af vores fantastiske middelhavs-vegetar-kokke.

Meget stilhed og fordybelse i begyndelsen, meget farverig mysteriefest omkring den anden aften.

Pauser med tid til gåture i Helgenæs’ overdådige natur, individuelle meditationer, jam-sessions, eller hvad der ellers dukker op.

Praktikaliteter og tilmelding

Sted: Kursuslokale og indkvartering er på Strandgården, som er en del af det buddhistiske retreat-center Gomde. Lige udenfor døren er der bakker, æbleplantager, markstier, skove og strande. Adresse: Esby Strandvej 8, Helgenæs, 8420 Knebel. En uges tid i forvejen rundsender vi transport-oplysninger og opretter et forum for fælleskørsel.

Kursusleder Niels Viggo Hansen. Filosof og fysiker, ph.d., forsker ved Århus Universitet i bl.a. gruppedynamik og meditation, meditationslærer gennem 40 år, mangeårig elev af Michael Barnett, Chökyi Nyima Rinpoche mfl.

Desuden bidrager Anne Mai Liin, Jacob Aremark og andre medlemmer af det kontemplative højskole-team.

Start og slut: Vi starter fredag 14. juni med tjek-ind, kaffe osv fra kl 14 og velkomst-møde kl 16. Vi slutter med frokost søndag 16. juni kl 13.

Priser i danske kroner, inkl. kursusgebyr og al forplejning – farverige vegetariske måltider, kaffe, te, frugt, etc.

 Indtil 20. maj Fra 21.maj
Delt dobbeltværelse 3000 3400
Enkeltværelse 3400 3900
Sovesal 2600 3000
Telt / overnatter hjemme 1900 2300

Tilmelding: Send os en besked om at du gerne vil deltage, på info@moving-meditation.dk. Husk at nævne dit valg af overnatning. Du må også meget gerne tilføje en sætning eller to om din hidtidige erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

Begivenhedens facebook-side:
https://www.facebook.com/events/301602389287776

Kontakt:
mail: info@moving-meditation.dk
telefon: +45 2895 0103

Lidt om mysterier

De gamle grækere drog en gang imellem hen til særlige steder, hvor de kunne besøge “mysterierne” og nære rødderne i tilværelsens dybder. Du kan drage til Helgenæs og besøge et stort mysterium som handler om din vågenhed, og dens levende strømme i tilværelsen, i kroppen og i samværet med andre. “Mysterie-dagene” er en tid hvor mysteriet sætter dagsordenen, mens du holder fortjent ferie fra den moderne tilværelses gøren og væren og præsteren. “Mysterieskolen” er også dyb meditation, et åbent, undersøgende fællesskab – og en smuk fest.