Højskoleweekend 2024

Visdom i virkeligheden

Højskolweekend, Helgenæs, 11-13 oktober 2024

Med Anders Laugesen, Jacob Aremark, Anne Mai Liin, Niels Viggo Hansen og Det Kontemplative Højskole-team

 

Velkommen til en weekend hvor meditativ dybde og højskoletraditionens hjertevarme flettes sammen i et unikt retreat.

“Visdom i Virkeligheden” er designet til at støtte og guide dig dybere ind i både stille og bevægende meditation, mens du opdager nye perspektiver gennem inspirerende dialoger og foredrag.

Programmet bindes sammen af en ånd af levende fælles udforskning.

Arrangører:
et samarbejde mellem Danmarks Kontemplative Højskole og Moving Meditation

Program

Fredag Eftermiddag: “Dyb Meditation og Dens Indfaldsvinkler” – En session med Niels Viggo Hansen, kombinerende erfaring, undervisning og dialog.

Fredag aften: “ind i stilheden” – en unik session, hvor vi synger os ind i stilheden, og følger ledetråde fra gamle visdomstraditioner for at finde ind til den virkelige stilhed som ikke er død, men levende.

Lørdag Morgen: Stille meditation i Gomdes tempel

Lørdag Formiddag: “Krop og eksistens” med Jacob Aremark – Foredrag, øvelser og filosofisk udforskning. 

Stille bevægende meditation.

Lørdag Eftermiddag: “Visdommen, Sophia, i Kristne og Kristent-Inspirerede Kontemplative Traditioner” med Anders Laugesen. Inkluderer foredrag, øvelser, grupperefleksioner og deling af visdom.

Stille Maria-meditation.

Søndag Morgen: Stille meditation i Gomdes tempel.

Søndag Formiddag: “Visdom i Fællesskaber: At Bygge Levende Broer” – En session med Niels Viggo Hansen og Kontemplativ Højskole teamet. Inkluderer små foredrag, reflekterende teams og udforskning af meningsfulde fremtidsønsker.

Afsluttende stille, bevægende og hjerteåbnende meditation.

 

Praktikaliteter og tilmelding

Sted: Kursuslokale og indkvartering er på Strandgården, som er en del af det buddhistiske retreat-center Gomde. Lige udenfor døren er der bakker, æbleplantager, markstier, skove og strande. Adresse: Esby Strandvej 8, Helgenæs, 8420 Knebel. En uges tid i forvejen rundsender vi transport-oplysninger og opretter et forum for fælleskørsel.

Kursusleder Niels Viggo Hansen. Filosof og fysiker, ph.d., forsker ved Århus Universitet i bl.a. gruppedynamik og meditation, meditationslærer gennem 40 år, mangeårig elev af Michael Barnett, Chökyi Nyima Rinpoche mfl.

Desuden bidrager Anne Mai Liin, Anders Laugesen, Jacob Aremark og andre medlemmer af Moving Meditation gruppen

 

Start og slut: Vi starter fredag 22. marts med tjek-ind, kaffe osv fra kl 14 og velkomst-møde kl 16. Vi slutter med frokost søndag 24. marts kl 13.

Det vil være muligt at tilkøbe en overnatning på Strandgården før og/ eller efter mysterieskolen, så man kan pakke arrangementet ind i lidt mere ferie på skønne Helgenæs.

Priser: inkl. kursusgebyr og al forplejning – farverige veganske måltider, kaffe, te, frugt, etc.

 Indtil 31. august Fra 1. september
Delt dobbeltværelse 3000 kr 3400 kr
Enkeltværelse 3400 kr 3900 kr
Sovesal 2300 kr 2700 kr
Telt / overnatter hjemme 1900 kr 2300 kr

Tilmelding: Send os en besked om at du gerne vil deltage, på info@moving-meditation.dk. Husk at nævne dit valg af overnatning. Du må også meget gerne tilføje en sætning eller to om din hidtidige erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

Begivenhedens facebook-side:
https://www.facebook.com/events/301602389287776

Kontakt:
info@moving-meditation.dk / tel +45 2895 0103 / www.moving-meditation.dk.

Lidt om mysterier

De gamle grækere drog en gang imellem hen til særlige steder, hvor de kunne besøge “mysterierne” og nære rødderne i tilværelsens dybder. Du kan drage til Helgenæs og besøge et stort mysterium som handler om din vågenhed, og dens levende strømme i tilværelsen, i kroppen og i samværet med andre. “Mysterie-dagene” er en tid hvor mysteriet sætter dagsordenen, mens du holder fortjent ferie fra den moderne tilværelses gøren og væren og præsteren. “Mysterieskolen” er også dyb meditation, et åbent, undersøgende fællesskab – og en smuk fest.