Forårs-mysteriet 10-12 maj 2019

 

Gomde, Helgenæs, weekenden 10-12 maj, 2019

Forår med fordybelse og Bevægelse.
Kosmos spirer i spiraler. Indad og udad.

Vi går dybt i stilhed og dybt i flow,
ind i det mysterium de begge spirer fra. 

 

 

De gamle grækere drog en gang imellem hen til skønne steder, hvor de kunne besøge “mysterierne” og nære rødderne i tilværelsens dybder.

Du kan drage til Helgenæs og besøge et stort mysterium som handler om din vågenhed, og dens levende strømme i tilværelsen, i kroppen og i samværet med andre. “Mysterie-dagene” er en tid hvor mysteriet sætter dagsordenen, mens du holder fortjent ferie fra den moderne tilværelses gøren og væren og præsteren. “Mysterieskolen” er også dyb meditation, et åbent, undersøgende fællesskab – og en smuk fest.

Indfaldsvinklen er Moving Meditation – meditation som inddrager krop og bevægelse. Vi arbejder i hele registret fra dyb stilhed og klarhed, til dunkende rytmer og sved på panden (læs om arbejdsformen her.) 

Både stille og dynamisk meditation introduceres i dybden, på en måde som ligger godt for nybegyndere og super-erfarne – hvor alle kan åbne noget helt nyt. Hele det midterste døgn er helliget et intensivt meditativt forløb Kosmogonia, ”verdens fødsel”, hvor man kommer helt ind i kernen af mysteriet. Vi tror I vil finde det lige så rørende som vi.

Der er også plads til gåture i bakkerne, solopgang, strandture, jamsessions…

Kususleder er Niels Viggo Hansen – ph.d., filosof, forsker, meditationslærer. Forår på Helgenæs er perfekt ramme for spirende mysterier. Vi er på Strandgården som er del af det Buddhistiske retreat-center Gomde.

Program: Det detaljerede program for de tre døgn opslås og uddeles ved ankomsten, men her er nogle hovedtræk. Hver dag en times stille morgenmeditation i Gomde’s smukke buddhistiske tempel. Hver dag desuden 3 sessioner a et par timer med meditative udforskninger i hele spektret fra stille til refleksioner, bevægelse og sved på panden. Kaffepauser og en stund til gåtur eller middagslur. Smukke farverige måltider (vegetariske, middelhavs-stil).

Det meste af dag 2 er vi i stilhed og går igennem et intensivt forløb med skiftevis stille og bevægende meditationer. Den aften fejrer vi mysteriet i antikke mysterieskolers ånd.

I det hele taget veksler vi mellem en venligt disciplineret praksis som hver gang går lidt dybere end du har gjort før, og en venlig given-slip i uformelt samvær.

 

Kosmogonia

“Kosmogonia” er et nyt intensivt forløb af stille og bevægende meditationer, som bedst kan gennemføres i midten af retreats på to dage eller længere.

Måske kender du til intensive retreat-dage i stilhed, med vekslen mellem siddende og gående meditation? Her får dette format en ny, måske vildere og i hvert fald mere organisk fortolkning – en rejse, på en gang dybere i meditation og længere ud i liv og lemmer.

Den nye række af meditationer forbinder sig med den ekstraordinære indsigt i naturens egen tid, som gør at vores unge kultur de sidste 2-300 år har haft et helt særligt forhold til naturen, som vi dårligt har forstået endnu – den indsigt at vi hører hjemme i naturen som et led i dens selvudfoldelse gennem små og store udviklingsprocesser. Ideen “evolution” er i virkeligheden en spirituel tanke som blev formet af meditative tænkere en generation eller to før den blev videnskabelig mainstream. Den kan stadig åbne enestående muligheder for at kaste et nyt vildt og bevægende lys ind i dyb meditativ praksis, ligesom meditative praksisser egner sig godt til at genfinde liv og varme i et moderne natur-billede som er blevet lidt gråt og blodfattigt af vores fokus på at præstere, producere og forbruge.

Et døgn med denne proces kan på mange måder sammenlignes med de gamle mysterieskolers ”initieringer”. Du bliver ikke overbevist eller indmeldt i noget, men åbner døre for mere liv. Du udvider bevidstheden uden skyggen af stoffer.

Hvad du får med hjem er en erfaring af højere til loftet, dybere rødder og mere sammenhæng med kosmos. Du får også metoder med hjem, så du kan træne videre i mysteriet.

Sted: Kursuslokale og indkvartering er på Strandgården, som er en del af det buddhistiske retreat-center Gomde. Lige udenfor døren er der bakker, æbleplantager, markstier, skove og strande. Adresse: Esby Strandvej 8, Helgenæs, 8420 Knebel. En uges tid i forvejen rudsender rundsender vi transport-oplysninger og opretter et forum for fælleskørsel.

 

Kursusleder Niels Viggo Hansen Filosof og fysiker, ph.d., forsker ved Århus Universitet i bl.a. gruppedynamik og meditation, meditationslærer gennem 40 år, mangeårig elev af Michael Barnett, Chökyi Nyima Rinpoche mfl.

Desuden bidrager Merete Gry Jakobsen, Max Bering og andre medlemmer af Moving Meditation gruppen

Start og slut: Vi starter fredag 10. maj med tjek-ind, kaffe osv fra kl 14 og velkomst-møde kl 16. Vi slutter med frokost søndag 12. maj kl 13.

Det vil være muligt at tilkøbe en overnatning på Strandgården før og/ eller efter mysterieskolen, så man kan pakke arrangementet ind i lidt mere ferie på skønne Helgenæs.

Priser: inkl. kursusgebyr og al forplejning – farverige vegetariske måltider, kaffe, te, frugt, etc.

 Til og med 1. april  Fra 2. april
Delt dobbeltværelse  2400 kr  2900 kr
Enkeltværelse  3000 kr  3500 kr
Sovesal  1950 kr  2200 kr
Telt / overnatter hjemme  1800 kr  1900 kr

Tilmelding: Send os en besked om at du gerne vil deltage, på info@moving-meditation.dk. Husk at nævne dit valg af overnatning. Du må også meget gerne tilføje en sætning eller to om din hidtidige erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

Begivenhedens facebook-side:
https://www.facebook.com/events/2152284228127024

Kontakt:
info@moving-meditation.dk / tel +45 2895 0103 / www.moving-meditation.dk.